Граничният пункт „Капитан Андреево" остава да е затворен вече втори ден. Входящото платно е залято с вода.

На места тя достига до 30 сантиметра. Пунктът е и без ток, съобщава БНР. Движението е пренасочено през Лесово.

Същевременно в интервю за БНР областният управител на Хасково Райна Йовчева изрази надежда, че днес граничният пункт ще бъде отворен и движението ще бъде възстановено. Йовчева каза, че нивото на придошлата вчера река се е понижило чувствително.

Обстановката в Старозагорска област се нормализира. Очаква се днес следобед бедственото положение в общините Гълъбово, Раднево и Опан да бъде отменено.

Повечето къщи и дворове в засегнатите населени места вече са отводнени. Няколко екипа продължават на работят по преодоляване на последствията.

Без ток са две населени места в Стара Загора и 3 в Смолян, съобщиха от Гражданска защита. Бедственото положение в Симеоновград, Съединение, Калугерово е отменено.

В община Павел Баня е започнало почистването на речните корита от наноси. Лесничейството трябва да маркира дървета от държавния горски фонд за изсичане.

Нивото на водата в язовирите спада, само няколко продължават да преливат. Село Тракия в община Гълъбово е без питейна вода заради наводняване на помпената станция.
От РИОКОЗ забраняват използването на вода от местни кладенци и чешми и сондажи и препоръчват дезинфекция.