До два-три дни държавата излиза с решение за безводието в Перник. Това стана ясно от коментара на икономическия министър Емил Караниколов. За кризата той е оптимист и смята, че от този случай ще произлязат добри решения. Не може толкова време да не се търсят решения в този сектор, категоричен е министърът на икономиката. 30 години сме се въртели в един омагьосан кръг, отсече Емил Караниколов.

За напрежението в "Стомана"- Перник той поясни, че е в постоянен контакт с управителите на предприятието. В момента те нямат жизнена нужда от това количество вода, подчерта министърът. Когато имат нужда, няколко дни предварително щели да поставят въпроса за обсъждане. Нека не създаваме напрежение в Перник освен с водата и че ще има съкращения, призова Караниколов. Оказва се, ще "Стомана"-Перник има собствени водоизточници, но дебитът е много малък.

От "Стомана" Перник искат 10 000 куб. вода за януари

От "Стомана" Перник искат 10 000 куб. вода за януари

Нямало да навредят на потреблението на хората

Основен приоритет ни е осигуряването на вода за Перник и се надявам, че до два-три дни правителството ще излезе с конкретно предложение, обяви той.

По темата за номинацията на Емил Димитров - Ревизоро министърът смята, че той е фигура, която ще се справи със задачите. Ресорът е много тежък и му трябва такъв човек, каза Караниколов. Самият той имал прекрасни отношения с Нено Димов.