Общинският съветник от НДСВ Владимир Каролев обяви, че ще сезира прокуратурата с искане за проверка на сделката по продажбата на имот, съседен на продадения общински имот на Христо Стоичков.

Каролев уточни в предаване на БНР, че съседният терен е продаден за над 3000 евро за квадратен метър, като в същото време имотът на Стоичков е продаден за 1000 евро квадратния метър.

Каролев обясни, че съседният имот е три декара седемстотин и осемдесет квадратни метра, като брокерите са обявили продажна цена от 3175 евро на квадратен метър.

Имотът е и с 18 900 квадратни метра разрешение за строеж, добави съветникът, като подчерта, че всеки, който разбира от недвижими имоти, ще разбере, че имотът не може да бъде оценен на такава цена.

Каролев добави, че от кметската администрация обяснили, че съседният парцел е продаден по линия на общинска фирма „Хигиена" на много ниска цена.

„Тук става дума за една много добре организира сделка, в която се прави опит общината да бъде ощетена. Постигната цена е 6 пъти по-голяма от тази, по която колеги общински съветници се опитаха да подарят на Стоичков този имот."
Каролев допълни, че след приватизация съседният имот е бил закупен от ВИС, а след това от Румен Гайтански, собственик на фирмите по чистота Волф и Дитц в столицата.