Във връзка с предстоящите Великденски празници, отдел "Пътна полиция" при Столична дирекция на вътрешните работи информира гражданите и гостите на София за създадената специална организация за подпомагане на движението на моторни превозни средства:

На 1 и 2 април по Пернишко шосе, посока изход (Перник, Кулата) движението на излизащите от София автомобили ще се осъществява в две специално сигнализирани ленти.

На 4 и 5 април по Пернишко шосе, специално сигнализираните две ленти ще бъдат обърнати в посока вход, което ще даде възможност за по-бързо придвижване на пътуващите към София.

По бул. "Ботевградско шосе", в района на светофара на Долни Богров, движението ще бъде регулирано от патрулни пътни полицаи, в зависимост от натоварването на пътния участък.

По бул."Цариградско шосе" в района на кръстовището с ул. "Павел Красов", светофарната уредба ще бъде регулирана в зависимост от натоварването.

По всички входно-изходните трасета и местата с интензивно движение ще има засилено полицейското присъствие. Екипите на Пътната полиция ще бъдат подпомогнати от служители на РУМВР и Сектор "Престъпления по пътищата" - СДВР.

От КАТ-СДВР съветват водачите да спазват правилата за безопасно движение и указанията на контролните органи. При задръстване да не предприемат рискови изпреварвания и да се движат с повишено внимание.

И най-важното: да не сядат зад волана след употреба на алкохол и упойващи вещества.

Карайте разумно, за да стигнете живи! Безаварийно пътуване и хубави празници - пожелават столичните пътни полицаи.