Проходът на Републиката е затворен за движение заради верижна катастрофа.

Инцидентът е станал тази сутрин в северната част на прохода. Сигнал е подаден малко след 6 часа.

В района на село Въглевци са се ударили пет товарни автомобила, съобщава БНР.

В кабината на един от тях има заклещен шофьор, който е трябвало да бъде изваден. Той е откаран във великотърновската болница.

Движението в прохода се извършва поетапно в едната лента. 

Тази сутрин още две катастрофи блокираха пътища в страната

Движението по път II-19 Симитли-Разлог, на 2 км след отбивката за Долно Осеново, в посока Разлог, беше ограничено. Заради катастрофата се наложи шофьорите да изчакват на място.

Движението се извършва в една лента по път I-4 Омуртаг-Търговище в прохода Боаза, поради ПТП. Затворена e дясната лента в посока София-Варна. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

При инцидента двама души бяха ранени при челния удар в 10.20 ч.

Лек автомобил "Фолксваген Голф" на непрекъсната осева линия предприема изпреварване на ТИР и се удря челно в идващия насреща лек автомобил "Фиат" и двата с благоевградска регистрация. Линейка от Симитли откара един леко пострадал от ударения "Фиат", водачката на голфа бе извадена от пожарникарите и транспортирана за МБАЛ-Благоевград.

Движението се извършва в една лента по път I-4 Омуртаг-Търговище в прохода Боаза също поради катастрофа, съобщиха още от АПИ. Затворена e дясната лента в посока София-Варна. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".