Затруднено е движението по главен път Пловдив-Смолян, в района на разклон за село Златитрап. Причината е катастрофа, станала тази сутрин.

Сигналът за произшествие е получен към 9.10 часа. 

​Според първоначалната информация, при излизане на главния път от разклона за село Златитрап, лек автомобил "Форд" се е сблъскал с микробус "Рено".

На мястото на инцидента са дошли екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Със специализирана техника от колата е извадена 56-годишната шофьорка, която е откарана в тежко състояние в болница. Медицинска помощ е оказана и на нейна 76-годишна спътничка.

Без наранявания е 37-годишният мъж, шофирал микробуса. Той е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.

До приключване на огледа на местопроизшествието движението на превозни средства в района е ограничено. Служители на сектор "Пътна полиция" регулират трафика.

От МВР съобщават още, че по-рано тази сутрин, около 7.40 часа, в ОДМВР - Ямбол е постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие при 281 км на автомагистрала "Тракия" в посока София.

По първоначални данни, лек автомобил "Мерцедес" е излязъл извън пътното платно и се е преобърнал в канавката. На място е загинал млад мъж, пътувал в автомобила.

Служители на РУ - Тунджа извършват процесуално-следствени действия. Водачите да шофират с повишено внимание в този участък на магистралата.