Ограничено е движението по път I-1 Благоевград - с. Железница в посока Симитли, поради пътнотранспортно произшествие в тунел "Железница". Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: Благоевград - Струмско - с. Железница.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона е необходимо да изчакват на място.

Към 10.30 ч. тази сутрин микробус форд, за да не се блъсне в спиращите пред него автомобили се отклонява наляво. Навлизайки в насрещната лента се блъска челно в движещ се към Симитли лек автомобил "Опел-Кадет".

Една жена е в стрес, транспортирана е до МБАЛ-Благоевград, няма други пострадали. Тунелът е затворен за движение, леките автомобили обикалят по обходния около тунела път.

Трафикът на всички превозни средства в посока Благоевград се осъществява по път I-1 Благоевград - с. Железница.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.