"Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с опит за убийство с оглед на нанесените поражения", коментира на извънреден брифинг кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, нападението срещу своя заместник Цветан Георгиев.

Според нея, органите на реда са реагирали мигновено, продължават следствените дейности и тя вярва, че те ще си свършат работата да открият и поръчителите, и изпълнителите.

Зам.-кметът бе нападнат тази сутрин малко след 7.00 часа близо до входа на своето жилище. В момента е хоспитализиран с множество счупвания и тежки рани.

"За жалост някои хора говорят на примитивен език, на езика на насилието. За тях примитивността и дивашкото е водещо начало", обяснява кметът на Ловеч.

Зам.-кмет на Ловеч е нападнат пред дома си

Зам.-кмет на Ловеч е нападнат пред дома си

Ръководството на общината е убедено, че нападението е заради сигнали до прокуратурата за дърводобив

Случаят с Цветан Георгиев е точно такъв инцидент на примитивното насилие. "Той е изключително отговорен общински служител и ние като екип с другите заместник-кметове заедно работим за ред и законност. Но очевидно когато си последователен в своите действия, ставаш неудобен за някои хора", допълва Маринова.

Във връзка с извършителите, тя коментира, че "имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев. Подали сме два сигнала до прокуратурата за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.-кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на г-н Георгиев."

"Ръководството на Община Ловеч е дало дума за спазване на закона, поели сме по пътя на законността и няма да се отклоняваме от него. Това искат и гражданите. Връщане назад няма. Ако някой смята, че така ще ни уплаши, дълбоко е сбъркал", коментира кметът.