Все още не можем да изкореним агресията като модел на подражание. Това ще бъде дълъг и труден процес. В социалните мрежи има групи, които възхваляват разни разбойници, какви мъжкари са, как раздават правосъдие.

Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова телевизия, по повод жестоко пребитата от непълнолетен младеж 56-годишна жена в миньорския град.

Владимиров е категоричен, че няма да има толеранс към такъв тип поведение. По думите му такава отвратителна сцена на агресия не граничи със здравия разум.

Кметът на Перник отбеляза, че е публикувал снимка на побойника в социланите мрежи за назидание. Според него ако побойникът има капка разум да е превъзпита, той ще има място в обществото. Ако ли не ще тръгне по неговия си път към затвора.

Кметът на Перник недоумява защо вторият младеж, присъствал на побоя е привлечен само като свидетел към делото. Владимиров посочи, че най-малкото, което е можел да направи е да дръпне своя приятел, който налага безпомощната жена, а не да стои отстрани и да гледа. Действията му не могат да бъдат оправдани, добави той.

В малките населени места такъв тип поведение остава незабелязано. Това е проблем за цялото общество, каза още Владимиров.

Съдът остави в ареста непълнолетният, пребил жена в Перник

Съдът остави в ареста непълнолетният, пребил жена в Перник

Повдигнато му е обвинение за причиняване на средна телесна повреда