Ваксинационният процес в Сандански, предизвикал сериозен обществен отзвук, явно активно се използва и за политически цели. Това написа във Фейсбук кметът на града Атанас Стоянов по повод скандала с неправомерно ваксинираните общински съветници.

Стоянов категорично отрича "лъжливите твърдения" за себе си, че той, семейството му или негов близък роднина са се ваксинирали по един или друг начин.

Градоначалникът напомня и че лъжливите медийни внушения относно ваксинацията му могат да бъдат проверени и подлежат на наказателна отговорност.

Шефът на болницата в Сандански не съжалява за ваксинираните общински съветници

Шефът на болницата в Сандански не съжалява за ваксинираните общински съветници

Било грешно дозите да се изхвърлят, а трябвало спешно да се оползотворят

Той посочва, че след края на назначената от Министерството на здравеопазването проверка по случая с ваксините в Сандански заедно с кметовете на общините Петрич, Струмяни и Кресна, са изпратили официално искане до ведомството и Изпълнителна агенция "Медицински надзор" за предоставяне на цялостната информация и документация от проверката по случая.

Стоянов уверява, че след получаването им ще бъдат предприети съответни адекватни действия по казуса.

Припомняме, вчера стана ясно, че проверката на "Медицински надзор" е показала, че десетки граждани на Сандански, които не работят на първа линия, са били ваксинирани с първата ваксина.

Дни по-рано шефът на болницата в града заяви, че не съжалява за ваксинираните неправомерно общински съветници.

Стана ясно и че здравният министър не може да го накаже за нарушението, защото болницата не е под принципала на Министерството на здравеопазването.

Десетки ваксинирани вече в Сандански, без да работят на първа линия
Обновена

Десетки ваксинирани вече в Сандански, без да работят на първа линия

Сред тях е и лице от семейството на шефа на болницата