Община Стара Загора има готовност с процедурата по обезщетяване на собствениците на земи в парк "Бедечка".

Това обяви кметът Живко Тодоров пред представители на сдружението "Запазете Бедечка" и общинското ръководство. На срещата е присъствал и главният архитект Николай Василев. В съвсем близки срокове ще започнат разговори със собствениците. Един от вариантите за възмездяването им са нови общински жилищни терени. Междувременно се изчакват и изискваните от закона правни становища.

В случай, че някои от собствениците не пожелаят да бъдат обезщетени с предлаганите поземлени терени, Община Стара Загора би била поставена в значително по-затруднена ситуация.

Живко Тодоров е уверил, че подържа тезата за запазване на парка като зелена територия.

Представителите на сдружението "Запазете Бедечка" пожелаха да бъдат информирани какви са актуалните действия на Община Стара Загора и подготвена ли е тя да стартира процедурата по компенсация на собствениците на земи, които не са обжалвали пред съда първоначалния вариант на Подробния устройствен план.

"Запазете Бедечка" заплашват с протести, ако започне застрояване на парка

"Запазете Бедечка" заплашват с протести, ако започне застрояване на парка

Процедурите за обезщетяване на собствениците не са започнали

Кметът Живко Тодоров пое ангажимент в края на този месец да информира СНЦ "Запазете Бедечка" за хода на процедурата и резултатите на дадения етап.