Бурята, която се разрази вчера над София засегна знаковата сграда на Народния театър "Иван Вазов".

По ирония заради протекъл покрив вчера бе отменено представлението "Когато гръм удари, как ехото заглъхва" от Пейо Яворов в Камерната сцена.

Днес ще се прави оценка на щетите по сградата, която е и паметник на културата.

Потребители в социалните мрежи съобщиха, че има щети и в сградата на Централната поща. Тя също е една от старите сгради в столицата, знакова с архитектурата си от миналия век.

Красимир Димитров от аварийното звено към Столична община даде данни и за вчерашните щети след бурята в столицата. 129 сигнала са подадени, от тях 78 са обработени още вчера. Първоначално са сформирани 4 аварийни екипа, после са увеличени на седем. Повечето сигнали са били за завирени улици.

Припомняме, че трима души загинаха от мълния в центъра на столицата, а четвърти бе откаран в тежко състояние в "Пирогов". Инцидентът стана в градинката на ул. "Пиротска" и "Опълченска" при черквата "Св. Никола".

Няма сериозни последствия по инфраструктурата от снощната буря в София, потвърдиха от Столичния инспекторат.

Мобилизирани са всички фирми за почистване. Почистването на София след вчерашната буря продължава, все още на места има наноси.

Над 50 сигнала за щети след бурята в София

Над 50 сигнала за щети след бурята в София

Завирявания, паднали клони и други

С 20% изгаряния е пациентът, който оцеля след мълния вчера в центъра на София. Това стана ясно от брифинга на шефа на Пирогов доктор Валентин Димитров. Оцелелият е адекватен, без опасност на живота. Няма други травми.

В Пирогов е направено всичко необходимо за неговото възстановяване, увери Димитров.

Става въпрос за мъж на 20-25 години, сириец без установена самоличност. Не се знае неговият статут в България.