Лека кола пропадна в дупка на новоремонтирана улица в центъра на Русе. Сигналът е подаден тази сутрин на спешния тел. 112, съобщи БНТ.

Собствениците на колата сами са я изтеглили. При инцидента няма пострадали, а от общината изпратиха служител да обезопаси мястото.

Улицата, на която пропадна автомобила, е ремонтирана миналата седмица. От Топлофикация-Русе подменяли тръби, но след това не оградили мястото като опасно. От близкото заведение паркирали там служебния си автомобил, който започнал да се смалява. 

Кола пропадна в изкоп до Централната гара в Пловдив

Кола пропадна в изкоп до Централната гара в Пловдив

Шофьорът се е опитал да премине през затворена част на бул. "Цар Борис Трети Обединител"

"Сменяха тръби, пясъци слагаха и камъни. Може би от това е улегнало. Недобре свършена работа, според мене. Може би трябваше да го оградят, за да няма инциденти", заяви собственикът на ресторанта Полина Станева.

След инцидента от Община Русе изпратиха служител, за да обозначи опасното място. Според местни жители нито има обозначение, че е правен ремонт, нито е асфалтирано. 

Жена пропадна в дупка с вряла вода по асфалтова алея в Русе

Жена пропадна в дупка с вряла вода по асфалтова алея в Русе

Пострадалата е с тежки изгаряния по краката

Според изпълнителния директор на Топлофикация инж. Севдалин Желев, след ремонта камъните са били трамбовани с валяк, но от дъжда участъкът е улегнал. На място е изпратен екип, който да запълни и обезопаси дупката.

Малко по-рано бе съобщено за камион, пропаднал в Шумен. 

Камион пропадна в дупка на улица в Шумен

Камион пропадна в дупка на улица в Шумен

Улицата била асфалтирана изцяло миналата година