Революционна промяна очаква Варна на Местни избори 2019 г. Управлението на града ще бъде върнато в ръцете на народа. Варненци са недоволни от делата на властимащите и от много време търсят алтернатива, която днес намират в Костадин Костадинов - кандидат за кмет и председател на партия "Възраждане". Това е отразено и в резултатите на социологическите агенции, които предвиждат по-висока избирателна активност и балотаж между настоящия кмет и Костадин Костадинов.

Костадинов е юрист, историк и доктор по етнография. Млад, ерудиран и интелигентен, притежаващ необходимия административен и управленски опит, за да поеме отговорност за управлението на града. Той е част от Общинския съвет във Варна, като общински съветник в два мандата. Познава делата на настоящите управляващи от ГЕРБ, виждал е злоупотреби за милиони, многократно е сигнализирал прокуратурата за тях и въпреки това, дори като общински съветник рядко е успявал да се пребори за интересите на варненци, поради една много проста причина - управляващото мнозинство на ГЕРБ в Общинския съвет. Лично изпитва как "властовата машина" "мачка" обикновения човек и своеволно разполага със средствата на града, без да смята за необходимо да отчита пред суверена изразходването им. Дори кметът на ГЕРБ, който по закон е задължен да отговаря на въпросите на общинските съветници устно, веднага след задаването на въпрос, и писмено на следващия ден, си позволява да пренебрегва това си задължение и не им отговаря изобщо. Тези злоупотреби с власт и пари; упадъкът на Варна; фалшивите обещания, илюстрирани с красиви картини в предизборното представяне на настоящите управляващи от ГЕРБ; кражбите на средства; ниският стандарт на живот на варненци; "бягството" на хората от града; намаляването на раждаемостта; недостъпната градска среда; липсата на производство и поминък за обикновения човек; превръщането на Варна от морската перла на България и град в разцвет в западащ град са само част от причините за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на град Варна. Той е воден от желанието да работи за хората, да управлява града прозрачно, чрез местни референдуми, касаещи дългосрочните решения за Варна. В своята работа за варненци кандидатът за кмет се стреми да привлече професионалните гилдии и независими експерти в процеса на диалог с гражданите по въпросите на градската среда, образованието, здравеопазването, младежките политики, инвестициите, социалното предприемачество, стратегическото планиране и други важни сфери. Някои от ключовите акценти в предизборната програма на Костадинов са: намаляване на местните данъци и такси; по-достъпна градската среда; инфраструктурни промени и изграждане на инфраструктура в селищните образувания на Варна; разкриване на нови работни места; привличане на инвестиции; повишаване на раждаемостта; подкрепа за млади семейства; безплатни детски градини; обновяване на лесо-цветната система; подобряване на чистотата; стратегическо планиране и системна работа във всяко едно направление и други.

Силната предизборна програма, изработена с участието на експерти от партия "Възраждане", моралният облик и ерудираната личност на кандидата за кмет, неговата експертиза, решителност, опит и желание да работи за народа са само част от причините да получи доверието на варненци. Гражданите на Варна са известни със своята силна гражданска позиция и непримирим дух. Поради това още от древността много промени са тръгнали именно от Варна. На 27 октомври варненци отново ще преобърнат хода на историята и ще си върнат властта в града.

Решимостта им е провокирана и от достигналата до тях достоверна информация, че управляващите готвят фалшификация на вота, за да запазят властта. Това се случва лесно при ниска избирателна активност чрез подмяна на реални бюлетини с фалшиви. Фалшификацията обаче е невъзможна при висока избирателна активност от 70%. В отговор на отчаяния опит на властимащите да запазят влиянието си в града с добре познатите им методи на шантаж, манипулации, лъжи и притискане на зависимото от тях население, на 27 октомври варненци ще отговорят с масово гласуване. Очаква се рекордно висока избирателна активност в града и масово гласуване за представители на опозицията. Варненци излизат, за да дадат своят вот в подкрепа на Костадин Костадинов.

Така Варна ще даде началото на нещо невиждано досега - обикновените хора ще си върнат властта в града, а след това и в държавата!