Ресторант си огражда пространство в двора на 7-о училище "Свети Седмочисленици" в столицата, съобщи bTV. Това предизвиква недоволство сред учителите.

В непосредствена близост до училището работници са започнали да изграждат дървена ограда. Преди няколко години там е била построена голяма бетонна ограда, но след решение на съда е съборена.

Заместник-директорът на училището Румяна Бърдарова е категорична, че в двора на училището не е допустимо да се изгради питейно заведение.

По думите ѝ намеренията на работниците сега са да възстановят оградата, премахната преди 3-4 г.

"Изградената ограда имаше и врата към двора на училището", подчерта Бърдарова.

Арх. Влади Калинов от "Общински строителен контрол" в Столична община отбелязва, че заведението не е в двора на училището, а в частен имот.

Той обяснява, че няма постъпило искане за издаване на разрешително за строеж на ограда.

"Ако някой започне да строи ограда, той ще бъде поставен под ударите на закона", уверява Калинов.

От училището възнамеряват да оспорват и акта за собственост на терена.

"Актът за общинска собственост на училището е от 1992 г., когато съгласно действащия план спорната част е собственост на училището. Актът, издаден на съсобствениците, е констативен и ние имаме намерение да заведем дело за неговото отпадане", обясни Бърдарова.

Тя е провела разговор със столичния кмет Йорданка Фандъкова, която е заявила, че ще съдейства и ще направи всичко необходимо, за да няма в двора на училището питейно заведение.