Националният кризисен щаб започва проверки за състоянието на столичните паркове Западен, Северен и Южен, както и на Борисовата градина.

През изминалите празнични дни дежурните звена при НКЩ са извършили проверки за състоянието на почистването в столицата, съобщават от щаба. Констатирани са проблеми в районите „Витоша", „Триадица", "Люлин" - първа, втора, осма и десета част.

Вчера контролните органи са извършили проверка и в ж.к. „Младост". Като проблемни места са отбелязани: ул.№406 срещу бл.467 и бл.433, където са струпани отпадъци. Боклуци има и от двете страни на 131 СОУ, както и до бл.352, бл.256 и бл.513.

На кмета на район "Младост" - Петко Дюлгеров е разпоредено да предприеме спешни мерки за почистването на района.

Сметоизвозването и сметопочистването е извършено с пълен капацитет, по график за празнични дни. Почистване и ръчно метене е направено около столичните храмове. Миенето на столичните булеварди е извършвано по редовен график.

Двете държавни фирми, мобилизирани от НКЩ, започнаха работа на 20 април около и в с. Чепинци, където ще работят и  в следващите няколко дни за ликвидиране на нерегламентираните сметища. За вчерашния ден са извозени 250 куб.м, разрита земна политура - 450 кв.м и са машинно изравнени 170 кв.м.

Продължи работата по извозване на отпадъци от нерегламентираните сметища в район „Нови Искър". За вчерашния ден от нерегламентираните сметища в с.Доброславци и с.Житен," са извозени 180 куб.м отпадъци.

Контролните групи към щаба продължават проверката на сигнали на граждани и изготвят график за навлизането на мобилизирана техника за почистването им. По график продължава и инспектирането на останалите столични райони.