Общинският кризисен щаб в Карлово предупреждава пострадалите от наводненията, че са възможни измами и злоупотреби с дарения, съобщи БНР. От щаба призовават хората от наводнените села да допускат в домовете си за опис на щетите само легитимно представени представители на назначените комисии. Всички опити на частни лица да влизат в домовете и да описват имуществото са на ръба на закона, заявяват от кризисния щаб.

Според кмета на община Карлово Емил Кабаиванов част от дарителските кампании в социалните медии също са съмнителни.

Общинският кризисен щаб ще информира полицията и правоохранителните органи при всяко съмнение за нерегламентирана дейност на територията на пострадалите села и общината.

И днес аварийни екипи, доброволци и техника продължават разчистването на селата Каравелово, Богдан и Слатина. Работи се и по почистването на речните корита и изграждането на временни мостове.

Областният управител на Пловдив Ангел призова повече хора с добри сърца да се отзоват и да помогнат на пострадалите от водната стихия, след като вчерашните очаквания за хиляди доброволци не се оправдаха.

В Карловско водата все още не е годна за пиене, а уличното осветление се възстановява, защото голяма част от уличните стълбове са отнесени от стихията.

Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско

Осигуряват 22 фургона за останалите без жилища след наводненията в Карловско

Основен проблем пред възстановяването на щетите остава липсата на техника