Комисията за защита на потребителите (КЗП) съставил два акта за установяване на административни нарушения на фирмата в Несебър, която вместо да намали автобусните билети за ученици заради новите мерки на правителството, вдигнала цената двойно. Това съобщи "24 часа".

Преди дни бе получен сигнал от жители на Св. Влас за разминаване на цената на превозните документи в сайта на фирмата превозвач и на касата от която се купуват билети. Вместо ученическата карта да струва 86 лева с намалението, на касата лицето трябвало да заплати 145 лева.

Министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка на случая. От фирмата превозвач обясниха по-високите цени с начина, по който се формира основната тарифа и отстъпката за учениците.

В хода на проверката на КЗП констатира, че на видно място в обекта е поставен ценоразпис на предлаганите услуги, както и разписания на маршрутите с посочен ден и час. В хода на проверката е направена разпечатка от официалния сайт на търговеца, от който е видно, че ценоразписът е свален и към момента няма поместен такъв на сайта. На началната страница на сайта има поместено официално становище.

Проверяват защо ученици ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лв.

Проверяват защо ученици ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лв.

Картите са скочили ден преди държавната отстъпка да влезе в сила