Въпреки че е отстранен от длъжност с две съдебни решения, кметът на Сливен Йордан Лечков продължава да се разпорежда в общината.

Това твърдят в писмо до главния прокурор Борис Велчев осем общински съветници от Сливен.

Те посочват, че Йордан Лечков продължава да провежда в общинската сграда ежедневните си брифинги с медиите, посещава кабинетите на председателя на Общински съвет и на зам.-кмета, както и заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет и се меси в работата арогантно.

Съветниците, които представляват различни политически сили, питат Борис Велчев безсилна ли е прокуратурата да се справи с демонстративното незачитане на правовия ред от страна на една публична личност и действително ли са прибрани чадърите над главата на този, чийто отговор на всичко досега е: „Пука ми".

Припомняме, кметът на Сливен и бивш национален съзтезател по футбол Йордан Лечков е отстранен от поста си с решение на съда, заради разследване за злоупотреба с финансови средства и служебно положение.
Вчера Лечков внесе искане за отмяна на това решение.

Освен разследването срещу Лечков, в града бяха събрани и над 10 000 подписа за неговото отстраняване.

Освен тези обвинения, Йордан Лечков привлече медийното внимание и с поведението си в столицата, когато се държа непочтително с полицай, спрял го заради превишена скорост.