Локомотив на влак се запали в близост до жп гарата в старозагорското село Тулово. Сигнал за инцидента е получен около 8.30 часа тази сутрин.

На мястото вече са пристигнали полицейски и противопожарни екипи. Огънят е тръгнал от трансформаторното отделение на локомотива, което затруднява гасенето. По първоначална информация няма пострадали, като пътниците са евакуирани от влака.

От пресцентъра на БДЖ потвърдиха, че става въпрос за международния бърз влак № 464 от Димитровград за Горна Оряховица. Той престоява от 07:34 ч. в участъка между гарите Змейово и Тулово поради възникнала повреда в помощния двигател компресор на локомотива. Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим.

Локомотивната бригада е реагирала своевременно и след като забелязва дима, е задействала противопожарната система на локомотива и подава сигнал на тел. 112. В момента на мястото противопожарни екипи работят по обезопасяване на локомотива. При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, уверяват от БДЖ.

В композицията са пътували около 40 души, които са превозени до гара Тулово. Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак от гара Тулово до гара Горна Оряховица.

От пресцентъра информират, че до този момент не е засегнато движението на другите влакове, които преминават в този участък. На сайта на БДЖ обаче се посочва друго, а именно, че пътниците от четири други влака предстои да бъдат извозени с автобуси.

Локомотив пламна в движение край Червен бряг

Локомотив пламна в движение край Червен бряг

Огънят е тръгнал от късо съединение в електрическо табло