Ремонтните дейности на магистралния водопровод, който се спука и предизвиква наводнение на булевард "Васил Левски" в града, ще продължат две седмици.

Това каза за БНТ Петър Карагьозов от ВиК-Варна. Той поясни, че за момента няма как да се установи каква е причината за аварията.

И в момента аварийните екипи във Варна отстраняват проблема.

Аварията стана снощи около 20:00 часа.

"Булевардът беше замърсен с инертни материали, ние предприехме действия по неговото почистване. В момента е почистен на 80-90%, възстановено е движението. На мястото на аварията е отцепен районът. Улицата е непроходима. Подадена е вода на абонатите по резервно трасе, като се надяваме в рамките на днешния ден то да бъде напълно възстановено", заяви още експертът.

Водоснабдяването в квартал "Бриз" и местностите "Траката", "Манастирски рид", "Евксиноград", до края на деня ще бъде напълно възстановено, съобщава БНР.

Спукване на водопровод наводни булевард във Варна

Спукване на водопровод наводни булевард във Варна

Заради аварията, водоподаването в района временно е спряно

Магистралният водопровод Варна-Златни пясъци се е спукал снощи след 20 часа. Зейнал е голям кратер на мястото на аварията. Мястото на аварията е в района на Паметника на българо-съветската дружба и не за първи път там се случва пробив.

Срокът му на годност е поне 50 години и не е ясна причината за аварията.