Мълнията, която уби столичанин на междублокова площадка, е паднала на метри от деца, съобщи БНТ.

Припомняме, 47-годишен столичанин беше ударен от мълния в понеделник вечерта докато е разхождал кучето си. Сигналът за инцидента е подаден малко след 20 часа, линейката е пристигнала 8 минути по-късно. Мъжът е починал пред вратите на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". 

Мълния уби мъж в София

Мълния уби мъж в София

Кучето не е оцеляло

Мълнията е поразила мъжа непосредствено до беседка, която е изцяло от дърво и няма метални части. Инцидентът е станал до бл. 632 в столичния кв. "Люлин" 6. Сигналът за инцидента е подаден в 20.17 минути в Спешна помощ.

Линейката е пристигнала 8 минути по-късно. Медиците започват незабавна реанимация, докато транспортират пострадалия към "Пирогов", съобщи говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. По думите й през целия път в линейката пострадалият е реанимиран.

Мълнията е изкопала дупка близо 10 см на метри от беседката. Най-близко до удара е бил пострадалият мъж, който по-късно е починал.

Лекарите безсилни в инцидента при ударения от мълния мъж в София

Лекарите безсилни в инцидента при ударения от мълния мъж в София

През целия път до "Пирогов" медиците го реанимирали, но без успех

Децата, които били на метри от мъжа, разказаха, че докато били в къщичка между блоковете, ударил гръм между тях и макара, която е в близост до тях. "Бях с телефон в ръка и ме хвана ток по ръцете. Моят приятел също, понеже телефонът беше точно до крака му. Започнаха да излизат искри", разказа едното дете.

Децата избягали във вход на жилищен блок. 

Мълния порази и къща в Самоков

Мълния порази и къща в Самоков

След като преди дни гръм удари дома на възрастно семейство в Казанлък