Непочтено и неморално този общински съвет решава съдбата на водата на София. Тази позиция изрази Мая Манолова на пресконференция.

Тя изтъкна, че Йорданка Фандъкова е обещала общинско дружество да поеме грижата за водата на столичани, но е излъгала. Сега малко преди края на нейния мандат като градоначалник и на мандата на този СОС се удължава концесията на Софийска вода.

Следващият кмет и следващият общински съвет са поставени пред свършен факт, по думите на Манолова и смята, че това решение на общинарите е нечестно към столичани.

СОС и Фандъкова обслужват концесионера Софийска вода, с което ощетявали гражданите на София, смята лидерът на "Изправи се, България". Според нея това решение на СОС е незаконно и Столичния общински съвет се превръща в слуга на един концесионер.

С решението за удължаване на концесията е нарушен икономически баланс и е ограбващо софиянци според Мая Манолова. В края на ноември СОС удължи концесията на Софийска вода до 2034 година. Концесионерът запазва поетия ангажимент за инвестиции в размер на 218 млн. лв. в замяна на постепенно увеличаване на цената на предлаганите услуги с по 2,3% на година.

От "Изправи се, България" веднага скочиха срещу това решение и заявиха, че ще искат областният управител да върне решението​. Според лидера на формацията Мая Манолова, подобни въпроси не могат да се приемат без широко обществено обсъждане. Манолова обясни ,че Софийска вода има 311 млн. лв. чиста печалба от 2011 г. насам, което струва на столичани над 90 на сто повишение на цената на водата.