Мария Гроздева ще направи подаръци на домове за сираци в Пловдив и Стара Загора, предава електронното издание plovdiv24.com.

В Дом „Олга Скобелева", гр. Пловдив, бул. "Марица" 142 тя ще подари телевизор, а в Дом „Българка", гр. Стара Загора - DVD-устройство.

Парите за това дарение са събрани от служителите на Първа инвстиционна банка (ПИБ) по време на Коледното тържество на компанията, чрез благотворителна акция с помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

Една от целите на ръководството на ПИБ през следващата година е да включи активно всички свои служители в реализираните социални кампании като част от стратегията си за подобряване на социалната политика. Подпомагането на децата винаги е било приоритет в социалната дейност на ПИБ и затова през 2004 година, съвместно с ФРГИ, бе създаден фонд „Социална отговорност на ПИБ".

Фондът финансира проекти в домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. Подкрепените проекти са насочени към създаване на условия и умения у децата за по-независим живот след напускането на Домовете. Досега чрез фонда са отпуснати над 45 000 лева и са финансирани 12 проекта.

В момента се набират нови проектни предложения за третата сесия на Фонда. Тази година Първа инвестиционна банка за първи път връчи и стипендия на Миглена Петрова от ДОВЛРГ "Олга Скобелева" в гр. Пловдив за продължаване на образованието й в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".