Мъж пострада при пожар в дома си в Русе.

Мъжът е пострадал сериозно - той е с 60% изгаряния. Мъжът е откаран по спешност в болнично заведение с опасност за живота, съобщи БГНЕС.

Къщата на мъжа, където е възникнал пожара, е почти напълно унищожена. Пожарът е избухнал вчера вечерта.

Сигнал за пожара е подаден на телефон 112 от съседи на пострадалия. На мястото са пристигнали две пожарни коли, като се е наложило единият автомобил да се връща да пълни повторно вода.

Пожарът е изгасен за около 2 часа. Имало е опасност и огнената стихия да обхване съседни постройки, включително намиращ се в близост склад за дървен материал.

Къщата се обитава само от пострадалия 44-годишен мъж. По разказа на съсед мъжът е клошар - той горял гуми и кабели в печка за твърдо гориво, за да се отоплява.

Огнеборците мислят, че пожарът е възникнал именно по този начин - запалените гуми са довели до прегряване на комина, който е минавал през гредореда на покрива.

Пострадалият първоначално се опитал сам да изгаси пожара, но се запалил. Съседи обясняват, че мъжът тичал гол до кръста из двора, при което е получил изгаряния по тялото и ръцете. Смята се, че мъжът е употребил и алкохол.

По случая се води досъдебно производство.