Мъж е задържан за побой над дете в село Вакарел в условията на домашно насилие. За случая информират от полицията и прокуратурата.

Вчера в Районното управление в Ихтиман постъпил сигнал от кмета на Вакарел. Жена от селото му съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е нанесъл побой на детето ѝ. На място веднага сбили изпратени полицейски служители и социални работници. 33-годишният мъж с инициали Д. Ц. е арестуван. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4 и т. 5а, вр.чл. 130, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Събраните доказателства са докладвани в прокуратурата, под чието ръководство продължава разследването по случая.

57-годишен мъж преби дете в село Градец

57-годишен мъж преби дете в село Градец

Докато отивало да си купи вафли

Днес насилникът е привлечен като обвиняем. С постановление на прокурор от Районната прокуратура в Самоков той е задържан за срок до 72 часа, като предстои да бъде внесено в съда искане да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

До момента е установено, че на момчето е нанесен побой в периода от 22 до 24 януари 2024 г. в жилище в село Вакарел, община Ихтиман. На детето били причинени кръвонасядания в областта на лицето. Веднага е задействан координационен механизъм за взаимодействие между институциите и организациите с участието на представители на прокуратурата, полицейския орган, кметството на селото, личния лекар на момчето и социалните служби. Пострадалото дете е изведено от семейната среда и е под надзора на специализирана институция.

5-годишно дете от Пловдив е обезобразено от майка му и приятеля ѝ

5-годишно дете от Пловдив е обезобразено от майка му и приятеля ѝ

Двамата са задържани и им е повдигнато обвинение