Мъж с брадва нахлу в училище в София, съобщава БиТиВи.

По първоначална информация той се е намесил в спор между деца.

На място е изпратена полиция.

Нова телевизия информира, че случката се е разиграла в СУ "Ген. Владимир Стойчев". До нея се стигнало след спор между момче и момиче, което било ударено в областта на окото. То се обадило на близките си и двама от тях отишли да се саморазправят с момчето, като единият носел брадвата. Двамата са задържани. Те са на 35 и 57 години. Срещу тях е образувано бързо производство.

Според Министерството на младежта и спорта персоналът на училището реагирал изключително адекватно и своевременно заместващата директора отнела брадвата от мъжа. Незабавно са сигнализирани органите на реда, които са взели мерки.

Двете деца се спречкали в коридора на училището около 8:30 часа. Момичето се обадило на дядо си, който отишъл и влязъл при директорката. След това на място пристигнал и бащата, влизайки в сградата без разрешение, по думите на Светла Георгиева от спортното министерство, което е принципал на учебното заведение. Ситуацията ескалирала, когато в кабинета на директора влязло и момчето. Тогава дядото извадил скритата в якето си малка брадва и започнал да я размахва.

Със случая са ангажирани всички отговорни институции и се предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози. Момчето било проблемно. То проявявало агресия към свои съученици и към учители и е било е наказвано нееднократно. Очаква се то да бъде преместено в друго училище. Наказания за момичето не се предвиждат.

Училището е посетено днес от заместник-министрите на младежта и спорта Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателя и главния секретар на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) - Теодора Иванова и Камелия Николова.

Работник гони с брадва австрийка в Синеморец

Работник гони с брадва австрийка в Синеморец

Мъжът я изнудвал за 400 лв.