Дете едва не загина, след като мазилка от панелен блок се срути върху него. Инцидентът стана в пернишкия квартал "Мошино", съобщава Нова телевизия.

Парчето паднало от осмия етаж на жилищната сграда.

Съседка е станала пряк свидетел на инцидента. Тя разказва, че била пред входа с 6-годишната Пламена и майка й. Когато тръгнали да се прибират, започнали да падат камъни. Мазилката ударила момиченцето по главата. Малки камъчета летели и над жената. Цялата й глава била в цимент. Свидетелката разказва, че са потърсили помощ. Детето не е било изпаднало в безсъзнание. То плачело, а от главата му течела кръв. Закарано е в пернишката болница.

Кметът на Перник Вяра Церовска разказа, че детето е пострадало от удар в главата. Сега то се намира в реанимацията на "Пирогов". Момичето е оперирано и тепърва ще се прецени дали ще има друга оперативна намеса.

Кметът на квартал "Изток" Емил Костадинов обяви, че е назначена проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока.

От своя страна бащата на Пламена разказа, че операцията е минала добре. Той се надява детето да се оправи. Той благодари на лекарите, които са спасили живота на детето му.