Лекари и медицински сестри от държавната многопрофилна болница в Ямбол излизат на протест в подкрепа на досегашния директор на лечебното заведение, съобщава БНР.

Въпреки че д-р Димитър Рунков е участвал и в двата конкурса, обявени от министерството на здравеопазването, в нито един от тях не е избран кандидат.

Персоналът на болницата излезе с отворено писмо в защита на досегашния си директор, който подаде оставка и от вчера официално напусна поста. Писмото е адресирано до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, както и до премиера, президента и омбудсмана.

Ямболската болница в управленски тупик

Ямболската болница в управленски тупик

През юни предстои общо събрание на акционерите на болницата

Медиците настояват д-р Рунков да остане на поста си, тъй като въпреки кризата с коронавируса за само за година е успял да стабилизира лечебното заведение - привлечени са млади лекари и медицински сестри, закупена е нова апаратура, започнало е и строителството на недовършената сграда на лечебното заведение.

Самият д-р Рунков смята, че причината да си тръгне от поста, е проявеното тенденциозно отношение на проведените конкурси. Въпреки одобрената му концепция и получената висока оценка, комисията е отказала да го назначи за член на съвета на директорите.