Общинските съветници от "Продължаваме промяната" в Поморие изразиха подкрепа за предложените изменения преди второ четене, по спорния законопроект за ветрогенераторите в Черно море. Принципно те подкрепят законопроекта.

От ПП Поморие заявяват, че промените ще бъдат от изключителна важност за защита на интересите на жителите на морските общини, както и за запазване на екологичната устойчивост на Черно море. Те смятат измененията за необходими, в противен случай очакват оттеглянето на законопроекта.

Припомняме, че законопроектът беше внесен от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС и премина първо четене. В последствие ГЕРБ/СДС оттеглиха подкрепата си за вятърните перки, преди гласуването на второ четене. Декларация за оттегляне на законопроекта беше съставена от Общинския съвет във Варна. Срещу перките в Черно море се обявяват и много риболовни туристически организации, едните твърдят, че перките в морето ще развалят гледката на туристите от брега, а другите, че перките ще изгонят рибата и ще унищожат бизнеса им.

И общинарите във Варна са против перките в Черно море

И общинарите във Варна са против перките в Черно море

Съветът подкрепи организациите, които са се обявили срещу законопроекта

анкета

Да се изградят ли вятърни перки в Черно море?

Виж резултати

Да, това ще даде тласък на икономиката ни 31.0%

Да, не трябва да изоставаме от ЕС 5.7%

Не, това ще съсипе туризма и риболова ни 27.2%

Не, законопроектът е лобистки и приет на тъмно 29.8%

Не ви ли стигнаха перките по „Графа“? 6.4%