Учениците от опожареното училище в старозагорското село Гранит се местят в друга сграда. Това съобщиха от Министерството на образованието.

Мястото на инцидента е посетил служебният министър на образованието Галин Цоков. По думите му е важно да се създаде бърза организация, тъй като в него има и деца от уязвими групи и не трябва да се допусне заради инцидента да отпаднат от училище.

Предвижда се учениците да бъдат преместени в сградата на СУ "Христо Ботев" в Стара Загора. Министър Цоков е посетил и училището в с. Братя Даскалови, за да провери материалната база и възможностите да приеме и учениците от опожареното училище. Вече е създадена организация по разчистване и обновяване на свободна сграда към него, в която от новата учебна година ще бъдат децата от село Гранит. Учениците ще се помещават в едноетажна сграда с 4 класни стаи и отделен вход.

В пострадалото училище в момента се обучават 40 ученици до 7. клас. Там работят и седем служители - петима педагогически и двама непедагогически специалисти.

Пожар унищожи училището в старозагорско село

Пожар унищожи училището в старозагорско село

Огънят е тръгнал от запалени сухи треви