Около 200 души се събраха на митинг - концерт, организиран от „Автомагистрали - Черно море"  пред Драматично кукления театър „Васил Друмев" в Шумен.

Той е под мотото „Държавата да изплати средствата на „Автомагистрали - Черно море", в подкрепа на исканията на работниците да им бъдат изплатени заплатите за последните месеци.

„Тук са нашите деца, много от тях нямат никакви средства, тъй като техните родители не са получавали заплати вече 5 месеца", каза синдикалният лидер във фирмата Господин Янков. 

Очаква се около 150 души да излязат пред централата на НАПИ в понеделник, за да си поискат парите лично от директора й Янко Янков. Разрешение за това е издадено от Столична община. 

Припомняме, от фирма АМ "Черно море" твърдят, че МРРБ и НАПИ им дължат общо около 15 млн. лв. Около 13 млн. лв. от тях са за изпълнението на проекта за рехабилитация на пътя Шумен-Каолиново.

В концерта  взеха участие деца от детските градини Изворче" и „Братя грим", изпълнители от Студио „Стани звезда", самодейци от читалището в с. Дибич.