Жители на Момина клисура плашат с бунт заради опасен мост, съобщава БиТиВи. Почти 9 години те живеят откъснати от света. След наводнението през 2005 г. хората напразно очакват да бъде поправен единственият мост, по който те преминават.

Десетки са семействата в Момина клисура, които нямат достъп до „Бърза помощ", до пожарната и аварийните екипи на енергото. По единствения мост над река Марица, по който се влиза в селото, автомобили не могат да минават. Той е опасно повреден от 9 години. Дървените му греди са прогнили, а носещите метални и бетонни конструкции са опасно подкопани и напукани. Това е и причината контейнерите с отпадъци да стоят неизхвърлени.

Хората са отчаяни и готови на крайни действия. Те заплашват с гражданско неподчинение, спиране на влакове и блокиране на пътища. Опасяват се, че ако дъждовете отнесат съоръжението, Дуневата махала ще остане без ток и вода, защото по моста минават жиците и водопроводът.

От Община Белово обещават, че проектът за ремонта на моста е одобрен и до седмица той трябва да започне. След като цяло лято общината чака становище от столичната „Басейнова дирекция", в началото на зимата чиновниците все пак се сещат за проблема.

След обещанието на кмета, хората от Момина клисура се надяват поне за новогодишните празници да посрещнат роднините си.