В Монтана започна специализирана полицейска акция за предотвратяване на агресията сред учениците. Инициативата на областната дирекция на МВР е заради жестокия побой, нанесен на 16-годишен възпитаник на столична гимназия миналата седмица.

Акцията трябва да обхване 70 училища в областта, съобщи БНР.

Тя включва беседи, които запознават с конкретни случаи, причините и начините за избягване на агресивно поведение и с наказателната отговорност за причиняване на телесни повреди.

Днес в професионалната техническа гимназия "Юрий Гагарин" инспекторът в детска педагогическа стая Жан Марков изнесе и първата лекция.

Един миг от ежедневието води до последици през целия ви живот. Всеки си казва: това на мен няма да се случи. Аз няма да бъда битият. Но това е много погрешно схващане. Защото няма неуязвими хора. Това означава, че реши ли някой да ви направи лошо, той ще намери начина и формата да го направи. Във всеки от нас дреме такова желание за агресия, обясни Жан Марков.

Инспекторите припомнят на непълнолетните забраната за употреба на алкохол, вечерния час и че трябва да внимават много при употребата на пиротехнически средства по време на предстоящите коледни и новогодишни празници.