"Изключителният потенциал, който има района на Златоград за развитие на туризма ще продължи да бъде разработван. Общината има възможност да кандидатства с проекти по Оперативна програма "Регионално развитие" по приоритет 3 - "Достъп да туристически обекти". Това каза министър Асен Гагаузов на работна среща с кмета на община Златоград Младен Чаушев.

По време на срещата стана ясно, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска 5 млн. лв. за проектиране на трето платно на шосето Асеновград - Пловдив от бюджета си за 2007 г.
Проектирането ще започне през тази година, информираха от пресцентъра на МРРБ.

Министър Гагаузов и кметът на Златоград Младен Чаушев обсъдиха и проблемите с водоснабдяването на курорта "Пампорово". Министърът посочи, че за изграждане на новите съоръжения там, за да се увеличи водоподаването в курорта, ще се разчита и на финансовото участие и на бизнеса.

Министър Гагаузов припомни, че след 2007 г. общински инфраструктурни проекти могат да се финансират със средства по Оперативна програма "Регионално развитие" и със средства от Националния план за развитие на селските райони.