От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празниците.

Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София, увериха от вътрешното ведомство.

Очаква се в късните часове на деня и в понеделник - 20 април трафикът към столицата да се увеличи.

Прибирането в столицата ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата около града между 6 и 8 сутринта и между 18 и 20 часа вечерта.

От полицията започват сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата и предупреждават, че при несъответствие ще бъдат налагани санкции. Глобите може да се забавят, защото събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди.

От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили.

Най-активно от вътрешното министерство очакват при пропускателните пунктове на АМ "Тракия", АМ "Хемус" и в района на Владая.

Спокойна е обстановката към този час в кварталите "Факултета" и "Филиповци", няма регистрирани инциденти и през изминалата нощ в двата квартала, които са със засилени противоепидемични мерки.