Ако Бойко Борисов си беше свършил работата, сега нямаше да има необходимост да се отваря сметището в Суходол.     

Такава позиция изрази общинският съветник от „Алианс за София" Николай Желев по повод на днешното решение на правителството за отваряне за експлоатация след измервания на депото в Суходол.

„Категорично смятам, че ако администрацията и  Бойко Борисов  като кмет през изминалите две години  бяха последователни и бяха проявили твърдост и смелост,  в момента София щеше да има алтернативно депо, различно от това в Суходол." - коментира Желев.

Той припомни, че още преди половин годна Столичната община е депозирала исканев МС за възобновяване на дейността на депото в Суходол до запълване на свободния капацитет.

Защо чак сега Министерският съвет решида отвори Суходол и какво общо има това с приключване на местните избори?" - запита общинският съветника от „Алианс за София".

„Имаше технологичен период да се направят съответните измервания, а днес се съобщава, че измервания предстоят. Това означава ли, че те още не са направени?" - каза още Желев.

Като общински съветник в миналия мандат той е бил против отварянето на депото в Суходол - имало е  възможност да не се стигне до този вариант, но не са предприети необходимите действия.

Николай Желев поясни, че новото депо е елемент от  бъдещата система за управление на отпадъците, която СО трябва да изгражда. Неговата поява обаче означава категорично спиране на балирането като скъпа и ненужна мярка.