Втори ден на ГКПП Кулата има силен трафик, има допълнителни екипи от Гранична полиция, съобщиха от МВР.

От Гранична полиция съветват туристите, които искат да посетят Гърция, да предпочетат алтернативните маршрути през ГКПП- Ивайловград, Илинден, Капитан Петко войвода и Златоград. Служителите на граничните ни пунктове работят при пълен капацитет, уверяват от МВР.

Най-интензивен е трафикът на леки автомобили на изход на ГКПП-Кулата, където са съсредоточени и допълнителни екипи на гранична полиция.

Засилва се трафикът през прохода "Петрохан", съобщи Фокус, позовавайки се на от Областно пътно управление Монтана. Трафикът е оживен и двете посоки – от София за Монтана и обратно. Много от леките автомобили отбиват на разклонението за Клисурския манастир, а други спират пред разсадника, който се намира на няколко километра от Берковица.

Силно натоварено от ранна утрин е движението по главен път Е-79 и АМ "Струма" в посока Гърция. На места вече са се образували колони от автомобили.

Натоварено е движението и на изход на ГКПП-Маказа, където колоната е около 4 км. На останалите ГКПП-та движението е интензивно, но няма сериозни затруднения.

Заради увеличения трафик, още в петък полицията предприе мерки за облекчаване на движението по изходите на столицата. Очаква се близо 200 хиляди коли да напуснат София за почивните дни.

Образуват се километрични задръствания преди граничен пункт "Кулата-Промахон". Възможно е да има частични задръствания и там, където се събират първокласен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев.

Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път Дъбница-Вълкосел-Сатовча-Доспат при км 7+700 между селата Блатска и Абланица. Там едната лента е деформирана, заради активизирало се свлачище.

Заради множеството пътуващи днес и във вторник се отменят ремонтните дейности в тази област. Ремонтите ще бъдат в неделя и в понеделник.

От АПИ съобщиха, че за улеснение на трафика през Владая днес от 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София на път I-1 (Е-79). Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция „Петрол“).

По справка на Гранична полиция трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове на 03 септември 2016 г. към 06:00 часа на българо-сръбската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

На българо-гръцката граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

На българо-турската граница трафикът е интензивен за леки автомобили на вход. На ГКПП - Капитан Андреево има образувана колона от 3 км за товарни автомобили на вход. На ГКПП - Лесово има образувана колона от 2 км за товарни автомобили на вход.

На българо-румънската границa на ГКПП Дунав мост - Русе трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и има образувана колона от 2 км товарни автомобили на изход. На ГКПП Дунав мост - Видин има образувана колона от 2 км товарни автомобили на изход.

Заради строително-монтажни дейности в района на ГКПП "Силистра", до 20 септември 2016 г. преминаването на коли през граничния пункт ще бъде затруднено. От Гранична полиция съветват при пътуване с автомобил до Румъния и обратно, гражданите да избират маршрути през други гранични пунктове.