Автомобилите в София се увеличават и по статистиката на Столична община те вече са над 1 милион.

Затова и трафикът не само остава натоварен, но и се влошава. Продължават и тапите, които се образуват заради ремонти и строежа на метрото.

Кметът Йорданка Фандъкова напомни в студиото на Нова телевизия за започналото изграждане на 7 нови метростанции тази година.

Следващата седмица започва изграждането на депото за обслужване на метровлаковете на бул. "Владимир Вазов". Предстои да стартира и изграждането на 8-мата метростанция.

В началото на ноември пък се очаква да дойде електробусът, който ще бъде тестван за 6 месеца, тъй като общината е заложила като план закупуването на електробуси. Трябва да правим всичко възможно да щадим околната среда, смята Фандъкова. Електробусът ще се движи първоначално по линия 84, а след това ще бъде тестван и по други линии.

Другата седмица започва и процедурата за закупуване на още 30 нови автобуса със спестените средства от предишната процедура.

По отношение на ремонтите Фандъкова подчерта, че се очаква за Коледа да приключи разширяването на бул. "Черни връх".

До края на годината трябва да бъдат отворени и локалните платна по бул. "Цар Борис III". През цялата следваща година обаче ще остане затворена ул. "Житница".