Над 100 сигнала са получени за паднали дървета, 60 от тях са обработени. Няма пострадали хора, а щетите са върху автомобилите и върху контактната мрежа на градския транспорт.

Това заяви пред БНТ директорът на Столичния инспекторат инж. Николай Неделков.

Спирките на градския транспорт и подлезите са почистени, почистват се и подстъпите към метрото.  Градският транспорт се движи без закъснение. Проблем има единствено за няколко трамвая - 7, 10 и 27, заради паднали дървета.

Улиците и булевардите също са почистени. Обработени са всички райони на София. Тепърва се влиза и във вътрешнокварталните улици.

Нощта премина доста интензивно, въпреки усложнената зимна обстановка, обясни още инж. Неделков.

По данни на "Електрохолд" има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на районите "Витоша", "Панчарево", "Кремиковци", "Лозенец", "Нови Искър", "Студентски", "Банкя". Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняване на авариите. В част от кварталите токът е възстановен.

Снежна блокада в почти цяла България
на живо

Снежна блокада в почти цяла България

От МВР апелират да се пътува само в крайни случаи

По-късно на брифинг кметът на София Васил Терзиев потвърди, че основните пътни артерии са добре почистени, проходими. Сега се влиза в кварталите, активно се почистват спирки и подлези, допълни той.

Паднали дървета и изпочупени клони пречат на снегопочистващите машини, има скъсани кабели по места и проблеми с електрозахранването, коментира Терзиев. По думите му почти във всеки един квартал на София има проблеми с електрозахранването. Градският транспорт се движи нормално в зимни условия.

Столичният кмет няма информация да има пострадали хора. Терзиев апелира гражданите да бъдат внимателни, защото има опасност от счупване на клони и дървета.