Над 30 дела са спечелени за инвестиционния проект "Корал резиденс". Това заяви пред bTV Сава Чоролеев, инвеститор в проекта.

По думите му експерти са заявили категорично, че в терена няма дюни. Той подчерта, че "Корал" е най-запустелия и изоставен плаж.

Петко Петков от организацията "Да запазим Корал" призова премиерът Бойко Борисов да се намеси, за да се запази един от трите плажа за природосъобразен туризъм.

Той отбелязва, че от организацията са готови да дадат решение на премиера.

ВАС отрича да е разрешил застрояването на плажа "Корал"

ВАС отрича да е разрешил застрояването на плажа "Корал"

Органът по контрол е РДНСК, а протестът на прокуратурата е десет години след издаването на разрешенията

Петков обяви, че той и още еколози ще застанат пред багерите, които ще копаят до "Корал", ако бъде нарушен закона.

Припомняме, че вчера стана ясно, че ВАС отрича да е разрешил застрояването на плажа. В съобщение на съда се посочва, че органът по контрол е РДНСК - Бургас и той е длъжен да извършва служебна проверка за съответствията на всички разрешения за строежи.

Изявлението на ВАС е по повод информации от тази сутрин, че екоплажът "Корал" ще бъде презастроен с ваканционен комплекс с разгърната застроена площ (РЗП) от 45 000 квадратни метра. Според информациите това се случва след като Върховният административен съд (ВАС) е допуснал огромното застрояването на първа линия. За случая съобщи първо сайтът "Царево.инфо".