Столичният инспекторат съвместно с фондация „Помощ за благотворителността в България" проведе ден на доброволчеството, в който множество зелени площи в София бяха почистени, залесявани и облагородени.

Партньор на инициативата е и Американската търговска камара у нас, съобщи БНР.

Рано в съботния ден инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат даде старт на акцията по залесяване в Северния парк.

Над тридесет служители на супермаркети "Елемаг Гурме" начело със собственика на веригата инж. Петракиев хванаха кирки и лопати и засадиха 80 дървета в парка.

Служители от Пощенска банка продължиха с пребоядисването в бяло на пейките в Докторската градина. Почистени и облагородени бяха зелените площи в местността Камбаните, около аерогарата на летище София, градинката пред община Младост, както и в детски градини, социални домове за деца и домове за възрастни хора.

С тази си инициатива организаторите от Столичния инспекторат, фондация „Помощ за благотворителността в България", Американската търговска камара и верига супермаркети „Елемаг Гурме" искат да направят града, в който живеем, по-приветлив и чист, както и да дадат пример на обществото как да се грижи за природата и града.