Усложнена е обстановката в областите Варна и Добрич и по високопланинските проходи, където от силния вятър се образуват преспи и навявания.

528 снегорина почистват пътищата в страната където вали сняг днес, съобщават от АПИ.

Обработката на настилките продължава.

За снегопочистване, обилен снеговалеж и навявания е ограничено преминаването на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход "Троянски" и през Дюлинския проход /път III-906 Гюльовца - Дюлино/.

Ограничено е движението на всички моторни превозни средства по третокласните пътища III-2902 Аксаковска панорама - Кичево в област Варна, III-2932 Крушари - Полковник Дяково и III-7103 Крушари - Оногур в област Добрич. За снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите "Печинско", "Рожен", "Превала". Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Облачно и студено

Облачно и студено

Прогноза за времето