На места в страната видимостта по пътищата е намалена заради мъгла, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

До 30 метра е намалена видимостта по високите части в районите на Сливен и Твърдица, област Сливен.

Видимостта е ограничена до 50 метра в района на Паничково, област Пловдив, "Обзорски", "Дюлински" и "Шипченски" проход и на места в област Варна.

До 100 метра видимост има в районите на Българене, Левски и Любеново, област Плевен, и проход "Републиката".
АПИ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по път II-35 Плевен - Ловеч. Видимостта в района е слаба.

Видимостта е намалена до 150 метра в района на Ивайловград, област Хасково, и на места в област Русе.

Видимостта е намалена до 200 метра в района на Деков, област Плевен.

Дъждовно е

Дъждовно е

Прогноза за времето

Според данни на АПИ за пътната обстановка в страната към 5.30 часа температурите в страната са били в интервал от - 2° до + 9°. Времето в страната е облачно, вали дъжд в почти цялата страна.

Силен вятър духа в района на "Троянски" проход. 
Слаб до умерен вятър духа в областите Бургас, Варна, В.Търново, Габрово, Добрич, Плевен, Разград, Силистра, Смолян, Търговище, Хасково, Шумен и в района на проход "Петрохан".

Сняг вали в районите на Шипково-Рибарица и "Троянски" проход, област Ловеч, Студенец, област Пловдив, и по високите части на област Пазарджик.

Пътните настилки в страната са предимно мокри, а по високите и усойни места частично заледени и обработени.

Движението по АМ "Тракия" е ограничено при пътната връзка София-Костенец, на пътен възел "Мухово" при км 46 на магистралата в посока град Костенец и град Ихтиман. В района се извършват ремонтни дейности.

Обходният маршрут за направлението София - Костенец е през пътен възел "Ихтиман" при км 34+000. За направленията Ихтиман - Пловдив и Костенец - Пловдив обходният път минава през пътен възел "Церово" при км 69+167.

Движението по АМ "Тракия" в посоките София - Бургас и обратно е без ограничения. През пътния възел може да се минава, идвайки от Бургас в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман. Срок до 30 април 2018 г., посочват от АПИ.

Движението по АМ "Тракия" в тунел "Траянови врата" също е ограничено. Преминаването в тунела в посока Бургас се осъществява в една лента поради аварийни ремонтни дейности по осветителните тела в активната лента. Движението се извършва в изпреварващата лента.

По останалите магистрали в страната няма ограничения за превозни средства.