Изчезналият таксиметров шофьор от Сливен е намерен мъртъв от негови колеги и полицаи при подновеното от тази сутрин издирване.

В него се включиха над 200 таксиметрови автомобила от Сливен. Те потеглиха от паркинга пред хотел Сливен в 8.30, информира БТА.

Припомняме, 49-годишният Живко изчезна миналата нощ, а колата му е намерена опожарена. Около 02.00 часа на 3 януари шофьорът качил в таксито си клиент от кръстовище „Розова градина" в Сливен. Колата - марка „Шкода октавия" - потеглила към Карандила.

За последен път колегите му чули Живко да се обажда по радиостаницята от местността „Чуката". Той казал, че там има гъста мъгла. Бил сам. Оттогава никой не е чувал нищо за него. Вчера сутринта автомобилът бил намерен напълно изгорял в местността „Батмиш". Тя се намира в противоположна посока на Карандила - в другия край на Сливен.

Край колата имало много употребявани спринцовки, твърдят таксиметровите шофьори. Те смятат, че колегата им е отвлечен от наркомани.

От първоначалния оглед е установено, че е извършено убийство. По случая е образувано дознание и са назначени съдебно-медицинска експертиза и аутопсия. Работата за разкриване на извършителите на убийството продължава. В издирването им са включени всички служители на РПУ и ОДП - Сливен.

Работим по различни версии - възможно е престъплението да е извършено от наркомани, казаха от ОДП.

Живко е бивш военен и след пенсионирането си започнал работа като таксиметров шофьор.