Специална комисия да провери всички документи на Спешния център в Горна Оряховица, за да се установи справедливо ли са разпределени обещаните 1000 лв. за всеки медик на първа линия в борбата срещу коронавируса. За това настояват част от медицинските служители, според които парите са раздадени субективно и на тъмно, съобщават от "24 часа".

Ситуацията с обещаните премии за хората, обгрижващи потенциално заразени с коронавирус, създаде напрежение между лекари, фелдшери, сестри и шофьори във филиала на Спешна помощ в града.

Около 25 души от персонала не са получили по 1000 лв. над заплатата. Те негодуват, че така и не е ясно кой и защо ще получи обещаните премии. Ощетените са категорични, че ще поставят проблема пред здравното министерство.

Президент и премиер загърбват противоречията, дават се по 1000 лв. на медиците

Президент и премиер загърбват противоречията, дават се по 1000 лв. на медиците

Ежедневно ще разговарят и ще си обменят разчети и мерки

Оказва си, че само четирима от общо 17-те шофьори на линейки са получили по 1000 лв.

Управителят на филиала д-р Миглена Миланова смята, че недоволството е очаквано. Тя твърди, че допълнителни пари са получили абсолютно всички от бригадите, които са участвали в обслужването на положителни или съмнителни пациенти за COVID-19. По нейни данни в периода 13-31 март, за който са раздадени стимули, има 16 такива случаи в Горна Оряховица.

Ние просто спазваме заповедта на министър Ананиев тези пари да се раздават на медици, участвали в обслужване на такива случаи, обясни д-р Миланова.

Тя е категорична, че парите са били раздадени по напълно обективен критерий и обеща, че това ще се случи и с обещаните 1000 лв. за април, където фигурирали и останалите медици.

Превеждат бонусите за медиците на първа линия

Превеждат бонусите за медиците на първа линия

Според предадените списъци това са 1700 лица