Смяната на директора на средно училище "Св. Паисий Хилендарски" в град Златица създаде напрежение, пише БНР.

Досегашната директорка на образователното заведение Нели Стефанова излиза в пенсия. За поста ѝ има няколко желаещи.

Учителят по музика в училището Тодор Цачев е един от кандидатите. По думите на досегашната директорка Цачев би бил добър ръководител на училището.

В момента за временен директор е назначена - Аделина Павлова, която е учител по математика.

По непотвърдена информация обаче директорката на училището в Челопеч - Весислава Панджерова също може да стане директор.

От Регионалното управление на образованието в София регион заявяват, че към момента няма назначен директор. Това ще стане, след като се проведе конкурс за длъжността.

По думите на Росица Иванова от управлението по процедура при пенсиониране на директор от РУО трябва да назначат временно изпълняващ длъжността директор, докато се проведе конкурс.
До датата на пенсионирането на Нели Стефанова е имало само една молба за временно изпълняващ длъжността и тя е била от директора на училището в Челопеч. Тодор Цачев е подал също заявление - в последния ден от посочения срок.

Иванова посочи пред общественото радио и че на база на подадените документи е избрана Аделина Павлова - старши учител в СУ "Св. Паисий Хилендарски". Тя е получила подкрепата на учителския колектив, на синдикалната организация в училището и на ученическия съвет.