Проливните дъждове в област Враца създадоха сериозни проблеми и в община Криводол.

След като в град Мизия беше обявено бедствено положение, стана ясно и че в криводолското село Галатин дъждът също е причинил редица щети.
Разрушени са пътни артерии и са наводнени дворове на къщи, съобщи bTV.

Частично бедствено положение в град Мизия заради валежите
Обновена

Частично бедствено положение в град Мизия заради валежите

Наводнени са къщи и улици

Само след час дъжд улиците в селото заприличали на реки. Дъждът изровил както асфалтираните, така и чакълените улици в селото.

Местните жители обясняват, че вода идвала не само от дъжда, но и от околните ниви.

Стана ясно, че наскоро ремонтиран отводнителен канал не е успял да поеме голямото количество вода от полето, вследствие на което шосето за общинския център Криводол е подкопано.

Участъкът е рисков за преминаване и към момента е ограден с лента. Кметът на село Галатин обаче се притеснява. По думите му ако не се направи бърз ремонт, пътят ще съвсем ще попадне, което ще създаде реален и голям риск за жителите.

Наводни се пътят Враца - Оряхово
Обновена

Наводни се пътят Враца - Оряхово

Всички тирове над 12 т изчакват на място

Според част от населението на селото проблемите с дъждовете и голямото количество вода започнали с прокарването уличен отводнителен канал преди 16 години. Когато местната река обаче повиши нивото си, каналът спирал да работи.

Също така възникнал проблем с прясно асфалтирана улица - водата, която се стичала по нея, влизала директно в дворовете и къщите на хората, защото при обновяването улицата била асфалтирана на нивото на старите бордюри.

Валежите продължават, жълт код в 8 области за вторник

Валежите продължават, жълт код в 8 области за вторник

Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе, Сливен, Стара Загора и Търговище