Най-малко 7 души са пострадали при възникнало пътнотранспортно произшествие по пътя I-6 София - Перник. По първоначална информация 2 души са със сериозни наранявания и опасност за живота. Ранените са били транспортирани в болница.

Към момента преминаването по пътя I-6 София - Перник е преустановено.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 18 часа. Катастрофата е възникнала в учатъка между село Владая до кръстовището за Драгичево. По първоначална информация в произшествието е участвал само микробус, който е самокатастрофирал. 

На мястото на инцидента са притигнали екипи на "Пътна полиция", които към момента регулират и пренасочват движението. На мястото на катастрофата са пристигнали и екипи на пожарната и бърза помощ.

Обходният маршрут е през село Горно Драгичево - с. Драгичево - кръстовище Драгичево.

Катастрофа между тир и микробус затвори пътя София-Варна

Катастрофа между тир и микробус затвори пътя София-Варна

Между селата Брестница и Български извор

Припомняме, по-рано днес тежка катастрофа е възникнала и на пътя I-4 София-Варна, между селата Брестница и Български извор. По първоначална информация в произшествието има пострадали хора. 

На мястото са се образували огромни колони от автоможили. Движението в района се осъществява по обходен маршрут през път III-305 Боаза - Торос - Дерманци, по пътя III-307 Дерманци - Угърчин - Микре.