Николай Савов бе назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ОП СПТО. Това съобщиха от Столична община. Още с встъпването си в длъжност той се запозна с текущото състояние на завода.

Неговият водещ приоритет е да проучи актуалното състояние на завода за отпадъци, да провери има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години и да предприеме стъпки за подобряване на състоянието и ефективността на предприятието.

Савов има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците. Преди това е заемал поста на директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците от неговото създаване в периода 2013-2016 г.

Николай Савов е експерт в "Депо за неопасни отпадъци и ПСОВ "Садината ". От 2018 г. до 2021 г. е бил заместник-кмет "Европейски фондове и екология" в община Елин Пелин. Работил е ѝ по различни проекти, свързани с управление на отпадъците в България.

Той е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията. Към момента е главен асистент в Техническия университет- София. Работил е и като преподавател в Минно-геоложки университет "Свети Иван Рилски".

Столична община ще търси кой да управлява отпадъците й

Столична община ще търси кой да управлява отпадъците й

Фридрих Катцер е освободен след първоначален анализ на дейността на предприятието